İZMİR / BALÇOVA - Yusuf Uz Ortaokulu

Yusuf Uz Ortaokulu

Korutürk Mahallesi Çamlık Sokak No 21 İşbankası Evleri Balçova / İZMİR
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin; bilgili, becerili, dürüst, sorumluluğunu bilen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen ortak bir genel kültürle, soru ve sorunların farkında olabilen, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış, anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen, vatanını ve milletini seven, insan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
2020-2021Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimizin % 98 i Anadolu Liselerine yerleştirilmiştir. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda da (resim, şiir, kompozisyon, yüzme, jimnastik) çeşitli ödüller elde etmişlerdir.
Öğretim Şekli :TEKLİ
13:55 -19:25
JEOTERMAL
Yaya Yolu, Sehir içi Dolmuş, Hususi Araç, Belediye Otobüsleri
Korutürk Mh. Çamlık Sk. No:21 Balçova /İzmir
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Balçova 5M MİGROS, AGORA AVM ve Palmiye AVM karşısında. Balçova´ya 500 metre, Konak´a 8 km, Narlıdere´ye 3 km uzaklıkta.
% 100
Atletizm dalında Türkiye derecesi. Futbolda İlçe çapında birincilikler.